Iedereen is anders

Het boek van de grote psychologische tegenstellingen

'Iedereen is anders' is een boek vol tegenstellingen. In het boek komen tien duo’s met tegengestelde karakters aan bod: de ernstige en de speler, de simpele en de gecompliceerde, de expressieve en de discrete, enzovoort. Tegenstellingen die je misschien zelf niet dadelijk aan elkaar zou koppelen, maar de uitleg die erbij gegeven wordt in enkele eenvoudige lijntjes tekst is wel herkenbaar.
Het boek is een pleidooi om onszelf en de anderen te aanvaarden, elk zoals we zijn, elk met onze eigen karaktertrekken. Elke karaktertrek heeft zo zijn goede en minder goede kanten. Door ons in de psychologie te verdiepen, leren we hoe iemand tegen zichzelf, het leven en de anderen aankijkt.
De illustraties zijn duidelijk en bijzonder origineel: fijne popjes met grote bolle hoofden en expressieve gelaatsuitdrukkingen in een eenvoudige, kleurrijke omgeving. Het is een aantrekkelijk en goed uitgewerkt geheel rond een ongebruikelijk thema. De auteur weet een complex gegeven op een originele, boeiende en eenvoudige manier weer te geven. Het boekje nodigt klein en groot uit tot nadenken over verschillen, over jezelf en de anderen en de verhoudingen tussen de mensen om je heen.