Iedereen kijkt altijd zo !

'Iedereen kijkt altijd zo' is een boek uit de serie 'Zoeklicht Dyslexie', een reeks boeken aangepast voor dyslectische kinderen. Bij het boek zit een introductie-cd; hierop worden de hoofdpersonages voorgesteld en moeilijke woorden uit het verhaal voorgelezen en uitgelegd. Deze moeilijke woorden staan in het boek vet gedrukt. Je kan deze ook terugvinden op de voor- en achter flap. De cd is spijtig genoeg nogal eentonig en saai ingesproken, niet echt uitnodigend om te beluisteren.
Stijn verblijft samen met zijn ouders op een camping aan zee. Hij is nog maar eens zijn tenen aan het bestuderen ... Stijn heeft de tenen van zijn opa geërfd: scheve tenen! En wat voor problemen heeft hij al gehad met die scheve tenen van hem. Op school pesten ze hem daar graag mee. Scheveteentje roepen ze dan. Of Scheveteen! Houten been! Op de achtergrond klinkt weer de opgewekte stem van een jeugdleider door de luidsprekers; hij vertelt wat het campingteam vandaag allemaal gaat doen. Stijn gaat liever alleen scharrelen, stel je voor dat iemand zijn tenen ziet! Hij is nog maar nauwelijks op het strand of hij hoort gejoel achter hem. Daar komt het campingteam aan, ze gaan volleyballen. Of Stijn mee wil spelen, ... heel graag. Hij kan toch ook volleyballen met schoenen aan! Tijdens het spelen merkt hij een meisje op met een lange broek. Een lange broek met zulk warm weer?!
'Iedereen kijkt altijd zo!' is een leuk, vlot boek met toffe tekeningen. Een boek dat nog maar eens aangeeft dat een beetje anders best wel heel erg leuk kan zijn.