Iedereen telt

Iedereen telt is een kijk- en zoekboek waarin mensen centraal staan. Mensen brengen - letterlijk - kleur in dit boek. De achtergrond is telkens getekend met blauwe lijnen op een witte achtergrond en de personages springen daar uit met hun heldere, bonte kleuren. Op de eerste pagina zien we niemand, dan één persoon, dan twee, dan drie … om dan te eindigen met 200, 400 en ten slotte 1000 mensen op één blad. Je kan de mensen gewoon tellen, maar veel leuker wordt het om de personages blad per blad te volgen en te zien hoe hun verhalen verweven raken. Zo zien we een koppeltje verliefd worden in de bibliotheek, daarna op date gaan in het museum, kussend in het park en stralend op hun eigen trouwfeest. En zo zijn er eindeloos veel grote en kleine verhalen. Dit boek word je nooit beu.

Diversiteit troef in dit boek. Dik of dun, jong of oud, blank of zwart, blond, ros, bruin of zelfs blauw haar. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen unieke verhaal. Iedereen telt!

Per blad staan er slechts enkele zinnen tekst. Die zinnen helpen je personages over de bladzijden heen met elkaar in verband te brengen. Terecht verdient Sylvia Vanden Heede als vertaalster een vermelding op de kaft. Elke zin is af. Geen woord te veel of te weinig. Mooie, soms zelfs bijna poëtische taal. Dit boek is zoveel meer dan een kijk- en zoekboek. Het is een boek vol verhalen. Een boek voor groot en klein. Voor iedereen. En iedereen telt met veel plezier mee!