Ik ben Harry Vink

Harry is een vink en leeft met zijn kwetterende familie een voorspelbaar, vrolijk leven. Het enige dat hun fladderend leven af en toe in de war brengt is ‘Het Beest’! Deze verslindt elke vink die hij te pakken krijgt. Zo kabbelt het vinkenleven verder.
En dan - 's nachts als alles stil is - dénkt Harry ineens en hij hoort zijn gedachte. Zoals de filosoof Descartes al zei: Ik denk, dus ik besta. En Harry vindt zichzelf geweldig! Zo geweldig dat hij Het Beest gaat verslaan. Hij duikt in de bek van het monster en dan slaan de donkere gedachten toe. Is hij wel zo geweldig? Wie is Harry? Zal hij uit zijn penibele situatie geraken? Welke gevolgen zal dit hebben voor de andere vinken?
De vinken zijn gebracht als unieke, rode vingerafdrukken. Het Beest is met groene aquarelverf uitgewerkt. Less is more; en dat is zeker hier het geval. Op het eerste zicht zijn er weinig details in de tekeningen. Maar eens je wat verder kijkt en staart, ontdek je meer en meer. Wat de vinken denken bijvoorbeeld en welke mogelijkheden dat biedt.
Dit is een prachtig filosofisch prentenboek voor kinderen. Enige duiding is wel nodig. En daarvoor vind je op de site www.kleuteruniversiteit.be gratis zeer zinvolle lesideeën en uitgewerkte activiteiten terug. Interessant en bruikbaar materiaal. Het boek is gericht naar vijf- tot achtjarigen, maar mits wat aanpassing is dit boek en het lesmateriaal ook geschikt om te filosoferen met iets oudere kinderen. Een aanrader voor leerkrachten, ouders, grootouders, ... die graag filosoferen met hun kinderen.