Ik ben Krik, Krik ben ik

In dit geweldige boek zijn alle 38 verhalen uit de drie boeken 'Krik', 'Domper, Krik en Melle' en 'De tuin van Krik' verzameld. Ze gaan over de vrolijke eekhoorn Krik, Domper de mopperige pad en de ijdele merel Melle, die allerlei avonturen beleven in de tuin van de familie Keizer. Je kijkt als het ware door de ogen van deze kleine dieren naar hoe zij zelf leven en hoe mensen met de natuur omgaan.
De verhalen zijn licht en gaan over alledaagse, gewone dingen en gevoelens. De drie vrienden observeren wat er omgaat in en om het huis en leveren er commentaar op. Meestal hebben ze geen direct contact met de mensen. Alleen de nieuwsgierige Krik durft wel eens wat dichterbij te komen. Zijn licht filosofische reflecties zijn aangenaam, vriendelijk en onschuldig. Melle bekijkt het liever wat meer vanop een afstand maar doet toch lekker mee, terwijl Domper het liefst van al met rust gelaten wordt. Door hun verschil in karakter brengen de goed getypeerde figuren een leuke balans in de verhalen. Grappig hoe je je er zo gemakkelijk kunt in inleven, terwijl het dieren zijn die de hoofdrol spelen. Je gaat er helemaal anders door naar je eigen tuin kijken.
De tekst is luchtig, leest bijzonder vlot, zit vol gevatte dialogen en is doorspekt met korte, grappige liedjes van Krik en Melle. Het geheel is overvloedig geïllustreerd in kleur met vrolijke, speelse prenten die nauw bij de tekst aansluiten. Zeer leuk om voor te lezen of om zelf te lezen voor jonge lezertjes.