Ik speel met vormen

In dit vierkanten boek haal je telkens een vorm uit de rechterpagina, draai je de bladzijde om en geef je deze een nieuwe plek op de linkerpagina. Zowel alle basisvormen alsook alle basiskleuren komen hierbij aan bod: een rode cirkel, een groene ruit, maar daarnaast ook een witte wolk. Deze gekleurde vlakken op een witte achtergrond zijn heel eenvoudig en ogen heel fris. Soms zit er een verrassing onder de vorm: een muis in de kubus, een rode mier onder de wolk, een spiegel onder de cirkel. De vormpjes zijn makkelijk uit de bladzijde te halen, tenminste voor een volwassene, dankzij de uitsparing voor je vinger of nagel.
De tekst beperkt zich tot een handleiding en vervolgens één enkel woord bij elke vorm, waarmee je een tegenstelling opbouwt, bv. '"afbreken” en “opbouwen” of “aansteken” en “uitdoven”. Bij de laatste tegenstelling haal je een zwart vierkant uit een huisje, waardoor het raam verlicht is, en plaats je dit vervolgens op de vlam van een kaars, waardoor deze uitdooft. De tekst is volledig gestempeld, wat een extra cachet geeft.
Een heel mooi boek om samen met je peuter door te nemen: vormen en kleuren benoemen, tegenstellingen beschrijven, dingen tevoorschijn halen of verbergen.