Ik zie, ik zie... Alles op de boerderij

Dit boek bestaat uit foto's van dieren en dingen die allemaal met de boerderij te maken hebben. Het bestaat uit grote zoekplaten om bij te praten, dingen op aan te wijzen en te herkennen. De kinderen leren dingen te beschrijven naar kleur en vorm. Het is ook een telboek. Op elke prent zit ergens een lieveheersbeestje verstopt en er staat een kort versje op elke bladzijde.
Eerst gaat het over de soorten dieren op de boerderij. Dit gedeelte besluit met 'Dieren in groepen'. Hier leren de kinderen woorden als: kudde, vlucht, nest, troep. Dan zijn de boerderijmachines, groenten en fruit en wat er rond de boerderij te zien is aan de beurt. Vervolgens komen geluiden op de boerderij, de boerenschuur en wat er in te vinden is, moeders en jonkies, de boerderijwinkel en boerderijen over de hele wereld. Voor oudere kleuters volgt dan: tellen op de boerderij, details en silhouetten herkennen, sorteren, vormen, kleuren. Het boek besluit met de speelgoedboerderij en een zoekopdracht over dingen die elders in het boek op de prenten te vinden zijn en tenslotte een woordenlijst.
Met dit boek kan je in alle klassen van de kleuterschool aan de slag en het is ook heel leuk om thuis met de kinderen in de kijken en te zoeken.