Isabelle en de boeven

Isabelle groeit op in een familie boeven. Wanneer haar ouders aandringen om 's nachts mee uit stelen te gaan, geeft ze uitdrukkelijk aan dat ze daar niet aan wilt meedoen en dat het verkeerd is om een boef te zijn. Als haar familie de kroonjuwelen steelt van de koningin, is voor Isabelle de maat vol en schiet ze in actie.

Het scenario is klassiek opgebouwd rond een dievenbende waarbij één kind eerlijk is en zich schuldig voelt. Doch ze voelt zich gewrongen in het dilemma: aan de ene kant voelt ze zich loyaal tegenover haar familie en anderzijds is ze eerlijk. Het verhaal doet wat denken aan de vroegere parabels van La Fontaine waar elk verhaal eindigde met een levensles, hier met het motto 'eerlijkheid'.

De paginagrote illustraties in frisse heldere kleuren springen in het oog. De personages zijn expressief getekend en figureren in afgewerkte decors waarbij alles helder naar voor komt door de fijne zwarte omlijningen. De composities zijn goed doordacht en geven volop de acties weer zoals het stelen of een achtervolging. Het zijn levendige illustraties, vol actie, in een zekere stripstijl getekend. Dit boevenverhaal heeft een diepere ethische betekenis waarin het goede zegeviert.