Jasper vliegt in een helikopter

Jasper moet met zijn ouders mee gaan wandelen maar hij heeft er niet veel zin in. Hij vindt dat ze nooit iets doen wat hij leuk vindt en daarom wil hij op een bepaald moment niet meer verder wandelen. Gelukkig kan hij er met zijn papa over praten en krijgt hij de belofte dat hij volgende keer mag zeggen wat ze samen gaan doen. Maar als ze terug op stap gaan, komt papa ongelukkig ten val waardoor hij niet meer op zijn been kan staan. Jasper is heel bezorgd maar terzelfdertijd ziet hij zijn droom in vervulling gaan: meevliegen met een reddingshelikopter.
Eenvoudig verhaaltje over een jongetje dat heel erg van helikopters houdt en er ook eens heel graag in mee wil vliegen. Door een ongelukkig toeval krijgt hij daar totaal onverwacht de kans toe. Het verhaal leest vlot en het taalgebruik is goed aangepast aan jonge kleuters. De benamingen van de verschillende onderdelen van de helikopter zijn soms wat moeilijk doch met de tekeningen erbij wordt alles snel duidelijk.
De illustraties ogen nogal houterig en voegen niet echt iets toe aan de inhoud van het verhaal.
Het is een typisch wensvervullend verhaal. De verwondingen van de vader zijn niet zo ernstig en Jaspers droom gaat in vervulling. Dit kan natuurlijk alleen maar in een verhaaltje.