Juul on stage

'Juul on stage' is het vervolg op 'Juul on fire'. Het is niet nodig om het eerste boek te lezen om het verhaal te kunnen volgen. De dertienjarige Juul is een muzikaal meisje dat graag gitaar speelt en zingt. Het verhaal start bij het begin van de zomervakantie. En deze belooft erg saai te worden, want Juuls beste vriend Pim moest mee op vakantie met zijn ouders naar Oostenrijk. Maar dan ontmoet ze Keet, een durfal, met wie ze – voor ze het zelf weet – mee staat te liften op weg naar Parijs. Beide meisjes hebben zo hun eigen reden om naar Parijs te gaan. Keet wil haar online vriendje verrassen met een bezoekje en Juul wil haar favoriete zanger, Mack Miller, opzoeken tijdens zijn bezoek aan Parijs. Mack Miller heeft namelijk één van Juul haar nummers op YouTube geliket.
Eens aangekomen in Parijs lijkt alles mis te lopen. Keets vriendje komt niet opdagen, en wanneer hij wel opdaagt is hij helemaal anders dan hoe hij zich voorstelde. Mack Miller is best moeilijk te benaderen, en de meisjes hebben helemaal geen geld om te logeren in een stad als Parijs. Dankzij de hulp van Juuls stiefmama komen ze terecht bij een oude vriendin. Hier mogen ze logeren, op voorwaarde dat Juul haar ouders belt, om te laten weten waar ze is. Zij zijn niet echt blij met de leugens van hun dochter, maar geven haar nog wat extra tijd in Parijs voor ze haar komen ophalen. En ondanks het feit dat Keet haar Facebook-vriendje een teleurstelling is, helpt hij Juul wel om in contact te komen met haar idool. Ze zingt haar liedje voor hem en ze mag samen met Mack optreden. Wanneer haar ouders dan ook nog komen opdagen is het eind goed, al goed.
Het verhaal is vlot geschreven, met soms erg Nederlands taalgebruik. De inhoud en het taalgebruik zullen het doelpubliek zeker aanspreken. Sociale media spelen een grote rol. Zo wordt er via sms-berichten nog contact gehouden met Pim, die de lezer in het eerste boek heeft leren kennen. Maar alles welbeschouwd is het verhaal totaal ongeloofwaardig en overdreven wensvervullend, al zullen tienermeisjes daar niet over vallen.