Kikker en Beertje

'Kikker en Beertje' bundelt drie ontroerende verhalen van Kikker die eerder reeds apart verschenen: ‘Kikker vindt een vriendje’, ‘Kikker vindt een schat’ en ‘Kikker is bedroefd’. Vriendschap is de rode draad in deze drie warme verhalen. In een eenvoudige, maar toch rijke taal en met vrolijke, expressieve prenten in frisse kleuren worden gevoelens en situaties treffend vastgelegd. De verhalen zijn goed opgebouwd naar een verrassend einde toe. Ze leveren heel wat stof tot nadenken en geven aanleiding tot praten en filosoferen.
In het eerste verhaal krijgt Kikker er een vriendje bij: Beertje, die hij in het bos vindt en mee naar huis neemt. Maar hoe goed iedereen ook voor hem zorgt, Beertje wilt terug naar waar hij vandaan komt. Kikker heeft veel verdriet, maar op een nacht is Beertje terug. Zijn thuis is bij Kikker en zijn nieuwe vrienden.
Op een dag gaan Kikker en Beertje naar een schat graven. Ze graven samen een kuil, diep, heel erg diep. Kikker graaft alsmaar verder, maar een schat vindt hij niet. Wanneer Beertje in de kuil tuimelt, kunnen ze er niet meer uit en moeten ze de nacht op de bodem van de put doorbrengen, totdat de andere vriendjes hen ’s morgens komen redden.
In het laatste verhaal is de anders zo vrolijke Kikker bedroefd, maar hij weet zelf niet waarom. Beertje weet niet wat te doen en Rat probeert hem op alle manieren op te vrolijken. Tenslotte geeft hij het op. Of misschien zou een stukje vrolijke vioolmuziek wel kunnen helpen? Kikker begint alleen maar te huilen van ontroering. Daar moet Rat zo hard om lachen dat Kikker erdoor wordt aangestoken. Alle dieren lachen mee.
De verhalen zijn gevoelig, lief en grappig en op een schitterende manier geïllustreerd. Onder de prenten staan enkele lijntjes tekst in eenvoudige, korte zinnetjes die gemakkelijk begrijpbaar zijn. Kortom, een geheel dat erg aanspreekt. Een lust om voor te lezen en om in te kijken, een must voor alle kleine en grote Kikker-fans!