Kikkers, kikkers en nog meer kikkers

Dit boek is bedoeld voor theaterlezen. Er staan 27 dialoogverhaaltjes in, die allemaal over kikkers gaan. Ook de werkwijze wordt in dialoogvorm uitgelegd. Elle en Erik (de auteurs) leggen uit hoe het werkt. Dit boek lees je samen met de kinderen in je klas, met juf of meester, met mama of papa ... Aan het begin van elk verhaal staan evenveel plaatjes als je lezers nodig hebt. Elke lezer kiest een plaatje en leest alleen de tekst die bij zijn plaatje hoort in de volgorde die het verhaal aangeeft.
Er staan verzonnen verhalen in -  daarvan is de titel oranje gekleurd  - en er staan verhalen in met weetjes over kikkers - die zijn groen - en tenslotte zijn er ook versjes in het blauw. De verhalen zijn vaak grappig.
Zo'n vorm van samen lezen wordt ook theaterlezen genoemd. Achteraan in het boek kun je lezen hoe theaterlezen werkt en hoe het zit met intonatie en wat de betekenis is van leestekens. Als de kinderen goed geoefend hebben, kan er een leesvoorstelling gehouden worden met publiek. Dit boek is heel leuk om kinderen die niet zo vlot of niet zo graag lezen toch mee te trekken. Tevens leert het kinderen om op een natuurlijke manier met een geschreven tekst om te gaan. Een waardevolle aanwinst bij het leesonderwijs en ... theaterlezen is een term om te onthouden.
Dit boek is het derde deel in de reeks 'Applaus voor jou! Theaterlezen'.