Klincus Boomschors en de heer van het vuur

Voor het eerst in zijn leven wordt Klincus’ verjaardag gevierd. Maar zijn vreugde wordt al snel verstoord door een dikke rook die in het herfstige bos hangt. Samen met zijn vrienden Yuki, Glyn en de eekhoorn Ryllo trekt hij op onderzoek uit. Wat ze ontdekken, is erger dan hun ergste nachtmerrie. Heel het Loofrijk is in gevaar door oprukkende vlammenwerpers die het bos in de as leggen om er dwars doorheen een weg te banen. Zullen ze de monsters kunnen tegenhouden voordat de stad in het woud vernietigd wordt?
Dit is het vierde boek over Klincus Boomschors, een pientere jongen die voor elk probleem wel een oplossing weet. Dolblij dat hij zich tot de bewoners van de stad Loofrijk mag rekenen, is hij onmiddellijk bereid te helpen wanneer er een probleem opduikt.
Het verhaal zit vol avontuurlijke en fantasierijke elementen en af en toe een humoristische noot. Alles verloopt zeer snel: in enkele hoofdstukken groot gedrukte tekst gebeurt er heel wat. Je moet hier niet rekenen op wonderlijke beschrijvingen of uitgediepte karakters. Een heleboel gedetailleerde tekeningen illustreren de wat oppervlakkige tekst die vlot leest. Het is best een aantrekkelijk boekje, dat ook door kinderen die minder graag lezen gesmaakt zal worden.