Klincus Boomschors en de sprekende eeuwige eik

Het is zomer in het Loofrijk en Klincus gaat met zijn vrienden naar de waterval om heerlijk af te koelen. Daar vernemen ze het vreselijke nieuws: De Eeuwige Eik, de oudste boom van het bos, verliest zijn bladeren. Er blijken boosaardige mollen te knagen aan de wortels van de boom, die langzaam maar zeker sterft. Maar dat laat Klincus uiteraard niet zomaar gebeuren en hij gaat de strijd aan met de wraakzuchtige Meester Tillok.
Dit is het derde boek over Klincus Boomschors, een pientere jongen die voor elk probleem wel een oplossing weet. Dolblij dat hij zich tot de bewoners van de stad Loofrijk mag rekenen, is hij onmiddellijk bereid te helpen wanneer er een probleem opduikt.
Het verhaal zit vol avontuurlijke en fantasierijke elementen en af en toe een humoristische noot. Alles verloopt zeer snel: in enkele hoofdstukken groot gedrukte tekst gebeurt er heel wat. Je moet hier niet rekenen op wondere beschrijvingen of uitgediepte karakters. Een heleboel gedetailleerde tekeningen illustreren de wat oppervlakkige tekst die vlot leest. Het is best een aantrekkelijk boekje, dat ook door kinderen die minder graag lezen gesmaakt zal worden.