Krullen en blubbershampoo

Kalle is een jongen van acht jaar, die bij zijn moeder woont. Hij heeft geen vader en zou er dolgraag één hebben. Dat gemis vormt de rode draad door het hele verhaal. Hij deelt vaders in volgens netheid, vergelijkt constant ouders van andere kinderen en fantaseert over zijn eigen vader. Op de camping leert hij een vrolijk en grappig meisje kennen. Hij vertelt haar dat zijn vader een bekende Afrikaanse voetballer is. Op het einde vertelt de mama van Kalle hoe het komt dat hij zijn vader niet kent.
Een fijn boek dat vlot leest. Er mochten wel nog meer illustraties zijn, want vier bladzijden tekst achter elkaar is veel voor achtjarigen. De tekeningen zijn op zichzelf niet echt de moeite, maar vormen een welgekomen onderbreking van de tekst. Het boek is opgedeeld in kortere hoofdstukken, die op zich losstaande verhaaltjes vormen. 
Helaas is er bij de druk een fout ingeslopen en is er door het plaatsen van een illustratie een deel van de tekst weggevallen. Een tweede fout is er bij een tekening waar Kalle een nieuwe oranje zwembroek krijgt en hij op de tekening ernaast met een blauwe staat afgebeeld. Dat zou maar een klein detail zijn, ware het niet dat in de tekst benadrukt wordt dat zijn zwembroek oranje is opdat hij ze niet meer zou kwijtspelen.