Leesje / Wurm

Dit prettige, grote boek met harde kaft is een plezier om in handen te nemen. Het is een omkeerboek, dus de eerste 5 minuten ben je bezig om het boek verschillende keren om te draaien om te beslissen met welke kant je gaat starten. Op de ene kant vind je Leesje, op de andere kant Wurm. Ik kies uiteindelijk voor het beestje dat mij visueel iets meer aanspreekt: Wurm. Wurm glijdt graag tussen woorden en beelden, lees ik. In verhalen kan hij schuilen als een warm nest.

Samen met Wurm glijd je langs alle soorten verhalen. Bij elke pagina word ik meer en meer gecharmeerd door het beestje. Op  een prachtige zoekplaat kan je op zoek naar de afbeelding van jouw  favoriete boek. De ene al herkenbaarder dan de andere, dat zal voor iedereen heel verschillend zijn, en maakt het leuk voor jong en oud. Ik ga ze hier niet opsommen omdat ik het zoek- en  kijkplezier niet wil bederven.

In het midden van het verhaal komt Wurm Leesje tegen. Tijd om het boek om te draaien!

Leesje is wat onstuimiger. Gulzig verkent en smult ze van alle soorten verhalen. En in het midden van het boek botst ze op Wurm.

Dit leuke prentenboek is een streling voor het oog. De tekeningen staan vol met vele details en grappige figuren. Frank Daenen stelt wederom niet teleur en wordt succesvol bijgestaan door Siska Goeminne die voor de begeleidende tekst zorgde. Die tekst is fantasievol en vrolijk. Bij de zoekplaten geeft ze in leuke kleine rijmpjes tips over de te vinden verhalen. 

Het boek is gemaakt in opdracht van de stad Genk die het aan alle driejarigen van de stad bezorgde om de leesmicrobe te verspreiden. Wat een fijn initiatief! Hopelijk genieten al die Genkse families ook zo hard als ik van dit fijne boek.