Liefde en vriendschap

Een filosofisch prentenboek

Is liefde voor iedereen weggelegd en bestaan er verschillende soorten verliefdheid? Moet liefde beantwoord worden of mag je niets in de plaats verwachten? Ben je verplicht van je ouders te houden of ben je vrij dat te kiezen? Iedereen heeft er een andere mening over: sommigen vinden het één, anderen het ander. Aan de hand van twaalf tegengestelde ideeën ga je op zoek naar de betekenis van liefde en vriendschap.
Dit prentenboek zet aan tot nadenken over gevoelens en geeft op een eenvoudige manier een eerste aanzet tot filosoferen. Enkele lijntjes tekst bevatten steeds een andere vraag. Antwoorden staan er niet in, want die moet je zelf verzinnen. Niet gemakkelijk en al snel zal je merken dat er geen eenduidig antwoord is op de vragen die gesteld worden.
Origineel en kleurrijk geïllustreerd met een heleboel popjes die op paginagrote illustraties weergeven waarover het gaat. De pagina’s hebben steeds wisselende kleuren en de tekst staat in de gekleurde bladzijde gedrukt. Een fris en speels geheel dat uitnodigt om je eigen mening te formuleren. In deze reeks ‘Filosofie voor kinderen’ verscheen ook ‘Goed of kwaad?’