Liefdesbrieven aan de sterren

Laurel moet van haar leerkracht Engels een brief schrijven aan een overledene. Laurel schrijft een eerste brief aan Kurt Cobain, maar daarna volgen nog heel wat brieven aan andere sterren. Zo kunnen we haar leven gedurende het eerste jaar op haar nieuwe school perfect volgen. Voor Laurel hebben deze brieven hetzelfde therapeutische effect als een dagboek. De brieven geven zo’n inkijk in haar privacy dat Laurel de brief aan Kurt Cobain niet inlevert. Laurel heeft immers heel wat te verbergen. Ze zit niet zomaar op een nieuwe school. Ze veranderde van school omdat haar zus overleden is en iedereen op haar vorige school dat weet.
Dit is het verhaal van Laurels rouwproces. We lezen hoe ze haar zus idealiseert, hoe ze zichzelf de schuld geeft van diens dood en het dan toch uiteindelijk allemaal een plaats weet te geven. We ervaren haar angst om nieuwe vrienden te maken, om hen te vertellen over haar zus, om zichzelf te zijn. We lezen hoe Laurel verliefd wordt en probeert om op school te overleven. We leven mee in haar ongewone thuissituatie waarbij ze pendelt tussen haar papa en haar religieuze tante Amy. Haar ouders zijn gescheiden en haar mama is naar Californië gevlucht sinds de dood van zus May.
Dit boek bevat verschillende verhaallijnen. Het blijft ook steeds geloofwaardig. De personages komen echt tot leven. Enige minpuntje is dat het een erg Amerikaanse roman blijft, maar wanneer je jezelf laat meeslepen door het verhaal is het plaatsen van deze verschillen gemakkelijk.