Maar de leeuw was er niet

Eindelijk een prentenboek waar op de achterflap het verhaal niet deels verklapt wordt. De summiere info maakt je benieuwd en je krijgt erg veel zin om het boek in te kijken.

Wat zou er toch mis zijn met die leeuw? Papa heeft net met zijn zoon de dierentuin bezocht, het jongetje is erg ontgoocheld dat de leeuw er niet was.

Alleen al de schutbladen doen je wegdromen over een kudde leeuwen in de Savanne. Elke illustratie vult de volledige pagina en spreekt je fantasie aan. Wat je eerst niet zag, ontdek je dan wel een volgende keer. Want dit prentenboek wil je meerdere keren inkijken. Elke prent oogt als een prachtig schilderij. Je kijkt aan tegen een heel tafereel vol kleurschakeringen, waarin mensen en dieren van alles aan het doen zijn. Het zijn echte sfeerbeelden waar ook altijd iets gebeurt. Kleuters beleven in dit verhaal heel veel plezier en genieten volop van de grappig uitgebeelde situaties. Ook is de spanning erg goed opgebouwd en kan de verteller die spanning goed aanhouden. Veelal ontdek je in dit verhaal een goed verstopt dier op de vlucht. Werkelijk hilarisch zijn de summiere dialogen tussen vader en zoontje, hoe die papa zijn zoontje probeert tevreden te stellen. Prent en tekst vloeien perfect in elkaar over.