Machtige Min

Dit verhaal gaat over de kleine Min. Die geniet elke avond van de indrukwekkende verhalen van haar tantes. Met enige jaloezie ligt Min op een avond in haar bed te piekeren. Zij zal ooit een eigen verhaal hebben. Maar dan wordt Min ontvoerd door een uil. Die brengt haar naar de tuin waar totale chaos heerst. En daar ontdekt Min dat je nooit te klein bent om machtig te zijn.

Wat een vrolijke kaft heeft dit boek! De allitererende titel prijkt met sierlijke witte letters bovenaan. Een groene achtergrond en een kleurrijke bloem schitteren. Op de bloem zien we een stoer meisje. En als je wat langer kijkt, ontdek je over de pagina heen een aantal kleine beestjes. Het formaat is ideaal om uit voor te lezen de harde kaf is uiterst uitnodigend.

Ik vind het alvast geweldig mooi en kan niet wachten om het open te slaan. De kleurrijke trend zet zich het hele boek door. Nochtans worden er maar een paar kleuren gebruikt. De auteur, die tevens ook illustrator is, slaagt er met een beperkt aantal kleuren in om de prenten te laten leven: ze zijn zeer indrukwekkend. Je wordt meegenomen in een kleurrijke fantasiewereld. Er zijn immens veel details te vinden. Een streling voor het grote en kleine oog. Dit boek gaat nooit vervelen en zal vaak vastgenomen worden door een kleine kinderhand. En naast die mooie wereld waar je maar al te graag vertoeft, draagt dit boek ook een hele mooie boodschap uit. Doorzettingsvermogen en vertrouwen in jezelf brengen je verder dan je ooit zou kunnen vermoeden. Een feministische toets is ook zeker aanwezig. 

De tekst is beperkt, je zou bijna denken dat die niet nodig is. Toch is het een hele fijne vertaling en past het perfect bij de prenten. Een fijne feministische leeservaring voor klein en groot.