Mijn broer is een superheld

Luuk Parker woont samen met zijn ouders en zijn grote broer Zack in een rustige buurt van Londen. Luuk is verzot op strips en weet echt alles (ja, echt àlles) over superhelden en over het redden van de wereld. Zack daarentegen is een echte studiebol, die zich niet bezighoudt met onbenulligheden zoals het lezen van strips. Op een avond zitten de broers samen in de boomhut in hun tuin. Luuk leest zoals gewoonlijk strips en Zack maakt er wiskundehuiswerk. Op een gegeven moment moet Luuk echt even naar het toilet. Over slechte timing gesproken ... Net wanneer Luuk er even niet is, krijgt Zack bezoek van een ruimtewezen, Zorbon de Beslisser. Hij geeft Zack de opdracht om twee universums te redden en geeft hem daarvoor zes superkrachten. Welke superkrachten hij gekregen heeft, moet hij zelf maar uitzoeken en veel informatie over het redden van de universums krijgt hij ook al niet. Enkel ‘Nemesis is op komst’ krijgt hij als tip. Luuk baalt enorm als hij dit nieuws verneemt van zijn broer. Wat weet Zack nu van ‘superheld zijn’ of van ‘de wereld redden’, hij leest nooit strips! Uiteraard vindt Luuk dat hij door Zorbon uitverkozen had moeten worden en daarom is hij best jaloers op zijn broer. Maar ja, de taak moet volbracht worden en wie kan Zack daarbij best helpen? Inderdaad: Luuk, als hij zijn jaloezie tenminste weet in te slikken ...
Een zéér vlot verhaal, boordevol grappige stukjes. Als je het boek openslaat, doe je het pas weer dicht als het uit is. Er zit veel humor in het verhaal en best wat spanning (zeker naar het einde toe). De klassieke grappige situaties komen allemaal voor: een jongen die onhandig verliefd is op een knappe meid, jaloezie die voor geklungel zorgt, de anti-held die tevens ook een sul is, ... Kortom, je lijkt in een strip beland te zijn van ‘Superheld Zack’ maar dan zonder prenten. Bij de titel van elk hoofdstuk staat een kleine illustratie in zwart-wit. Let ook op het prentje, rechts onderaan elke oneven pagina.
Een superleuk boek dat makkelijk leest! Ik denk dat het boek voornamelijk jongens zal aanspreken, maar ook voor meisjes is dit een aanrader.