Mijn grote geweldige familie

De mama en papa van Luna vertellen op een dag dat ze gaan scheiden. Luna roept luid: 'Nee! Je moet blijven!' Gelukkig heeft ze blauwe beer nog om haar troost te bieden. Alles wordt anders. Ze heeft plots 2 huizen. Ze heeft nu ook een pluspapa. Ook niet enkel meer een oma, maar ook een omi en een opi. En ook Ben en Tim, de kinderen van haar pluspapa, brengen meer leven in huis als ze komen logeren. Bij haar papa krijgt ze dan de liefde van een nieuwe kat erbij. De nieuwe situatie is niet altijd even gemakkelijk voor Luna. Gelukkig pendelt haar blauwe beer steeds met haar mee. Hij blijft haar metgezel en trouwe steun en toeverlaat. Tot hij op een dag plotseling niet meer te vinden is ... Waar is hij naartoe? Al het verdriet wordt Luna te veel. Kan ze nog getroost worden en komt het nog wel goed?

Het is een hartverwarmend verhaal in rijmvorm. Een heel herkenbare situatie voor veel kinderen. Zulke veranderingen kunnen zorgen voor een grote impact maar in dit boek kunnen ze zien hoe Luna ermee omgaat. Ook fijn dat het boek helemaal multicultureel is. De mama van Luna heeft een donkere huidskleur, en haar vader is wit. Luna zit er tussenin: ze heeft haren zoals mama en de ogen van papa. 

De tekeningen zijn heel kleurrijk en je ziet er de vele emoties in terug. De warmte en geborgenheid straalt ervan af. Het is een fijn verhaal om voor te lezen zodat kinderen (en ouders) ook zien dat het niet altijd kommer en kwel hoeft te zijn. Soms kan het ook veel voordelen hebben.