Mijn kleine dierenverhalen

'Mijn kleine dierenverhalen' is een lijvig voorleesboek met tien verhalen over dieren uit heel verschillende ‘biotopen’. In het eerste verhaal wil een grote zwarte wolf van kleur veranderen en in het tweede wil diezelfde of een andere wolf absoluut de winnaar worden van de wedstrijd voor de ‘verkiezing van de grote gemeenste wolf’. Maar er wordt ook verteld over de bijzondere vriendschap tussen Kippetje en Vos, over Jack de Slak, Rosalie de koe die niet van haar vlekken houdt … Kortom een bonte dierenschare passeert de revue.
De verhaaltjes zijn bestemd voor kleuters vanaf drie jaar en werden overvloedig geïllustreerd door Eléonore Thuillier. De omvang van de bundel is vooral te verklaren door de vele tekeningen; de tekst per bladzijde wordt beperkt gehouden. Het zijn ook de illustraties die de aantrekkingskracht van de uitgave vormen. De verhalen zijn wat langdradig, komen vaak belerend over en missen originaliteit.
De kleurrijke prenten maken echter veel goed en elke bladzijde barst van de kleuren. Elk verhaaltje heeft zijn eigen sfeer en kleurpalet gekregen en de illustratrice heeft duidelijk veel plezier beleefd aan het bedenken en uitwerken van de vele grappige dierenfiguren.
Deze uitgave is vooral geslaagd als kijk- en bladerboek, de inhoud van de verhalen kan minder bekoren. De prijs is dan wel weer een pluspunt: een verzorgde editie van meer dan driehonderd pagina's voor slechts € 17,95.