Mijn mooiste spinnenweb

Bij de familie Webster is er groot nieuws! Er zijn vier spinnetjes geboren. Het wordt spannend wanneer ze voor het eerst naar school gaan. Op school leren ze hoe ze een mooi web maken. Bij Ragje wil het maar niet lukken, ze is doodongelukkig. Daar komt verandering in wanneer ze bij Oma verneemt dat het bij Opa ook niet lukte en Oma heeft een eenvoudige oplossing voor Ragjes probleem!

Dit prentenboek is gericht op kleuters die moeten wennen aan een brilletje. Het concept om dat thema uit te werken met spinnetjes is leuk bedacht. Kinderen vinden spinnen meestal eng en hier maken ze kennis met een lieve familie spinnen. Ze zijn ook grappig getekend met hun vele oogjes op hun kop en scherpe tandjes. Het verhaal is klassiek opgebouwd (zoals de eerste schooldag) en goed verteld, je kan het zó voorlezen. Er zijn typische details in verwerkt die kleuters bezighouden, zoals de boekentas, brooddoos en nieuwe schoenen bij hun eerste schooldag. De illustraties zijn heel gedetailleerd en levendig uitgewerkt. Kleuters zullen plezier beleven aan het bekijken van alle details, zoals te zien is op de illustratie waar allerlei insecten op babybezoek komen. Een vierjarige kleuter is tevens gefascineerd door tellen en in dit prentenboek is er best veel te tellen zoals de acht spinnenpootjes en dan die vele schoentjes. Het thema “een brilletje dragen“ is met deze spinnetjes precies goed gekozen want een spinnenweb fascineert hoe fijn en regelmatig het in de natuur is geweven.

Het leven bij deze familie spinnen is gedetailleerd voorgesteld en vindt plaats in een vrolijke sfeer, met af en toe een grapje tussendoor. Zoals wanneer papa spin tegen Ragje roept of ze wel acht dezelfde sokjes aantrekt!