Mindfulness en andere moderne ongemakken

Twee vrienden filosoferen er in dit leuke cadeauboekje op los. Jo het konijn en de kat Os worden voorgesteld in enkele eenvoudige lijntjes. Soms komen ze samen, soms alleen voor in een illustratie. De prenten zijn goed afgetekend tegen een witte achtergrond. Eronder staan een paar woordjes tekst in losse letters. Het is niet altijd duidelijk welk van de twee figuren aan het woord is.
De cartoons gaan over alledaagse dingen uit het moderne leven en lijken op in beeld gebrachte gedachtenspinsels. De figuren maken zich nergens echt druk om; de gelatenheid druipt ervanaf. Ze beschouwen het leven en de dingen om hen heen vanuit hun luie zetel, liggend in het gras of met een kopje aan tafel. Elk beeld is herkenbaar en laat je wel eens glimlachen. Enkele voorbeelden: “Kom op, zak. Open!” wanneer lege nieuwe vuilniszak in de bak moet. “Shit ... Ik weet mijn pin niet meer omdat ik twijfel.” Voor een abstract schilderij: “Zou er wel eens per ongeluk iets verkeerd om hangen?” “Het beste is om nu meteen alle chips op te maken. Dan zijn we ervanaf en kunnen we morgen weer gezond doen.”
Iedereen vindt in dit boekje wel iets terug dat hij zelf ook eens gedacht of gedaan heeft. Hou je van deze twee eigentijdse figuren, dan kun je ze volgen op hun Facebookpagina, een Blogspot, via Twitter of op YouTube. Mooi uitgegeven geheel in een vierkant formaat, met een kaft in een zonnige kleur geel met een zwarte stoffen rug. Een gezellig mindful boekje voor (jong)volwassenen.