Misschien...

Misschien... misschien moet je niet altijd even braaf luisteren naar wat mama en papa zeggen. Want wat als je echt heel veel zin hebt in een zoete, sappige mango maar je ouders zeggen dat je het niet mag. Want misschien zijn er wel tijgers en misschien is het wel gevaarlijk. Maar... misschien ook niet?

In 'Misschien...' brengt Chris Haughton het simpele verhaal van drie jonge aapjes op een fijne en begrijpbare manier. Haughton illustreert zijn verhaal met grote, paginavullende prenten. De prenten en kleuren zijn eenvoudig met hoog contrast tussen felrood en donkerblauw. De drie aapjes kijken gretig rond met hun grote, witte ogen en als je goed kijkt zie je in de felrode achtergrond de tijgers loeren. Hoewel de tekeningen eenvoudig zijn, zijn ze toch erg dynamisch en brengen ze de spanning en emoties van de aapjes erg goed over.
De eenvoudige teksten en felle kleuren doen meteen zin geven om dit boek met veel intonatie en een groot inlevingsvermogen voor te lezen. Je ziet jezelf al meteen fluisterend waarschuwen voor de tijgers en luid opspringen wanneer het gevaar uit het struikgewas schiet.

Dit is een geknipt voorleesboek. 'Misschien...' zal zeker en vast een hit zijn bij kleine deugnieten.