Mmmm, toch wel lekker ... / Bezoek op vier poten

Op het straatfeest heeft Maya de kans te proeven van wat buren van alle nationaliteiten klaargemaakt hebben. Bij elk gerecht heeft Maya eerst bezwaren, maar ze gaat uiteindelijk voor alles overstag. In Bezoek op vier poten maakt Afif kennis met de varaan Komo. Hij probeert de varaan aan te kleden en op zijn achterpoten te laten lopen, maar dat mislukt.

De sfeervolle illustraties met wisselende bladspiegel in Mmmm, toch wel lekker springen in het oog. Het verhaal scoort door de herkenbaarheid en de humor in de bezwaren van Maya: dat ze van kikkererwten te eten gaat kwaken of springen, bijvoorbeeld. De tekst is evenwel niets bijzonders, de herhalingen maken het snel een beetje saai. De boodschap van vooroordelen is duidelijk, maar zonder te storen, zeker ook met de twist op het einde.

De tekenstijl in Bezoek op vier poten is verfrissend door de collagetechniek en de mix van grijswaarden en felle kleuren. De boodschap iemand te aanvaarden zoals hij is en hem niet kost wat kost te willen veranderen, is aanwezig zonder te expliciet geformuleerd te worden.

Beide verhalen zijn aangevuld met twee knutseltips: voor een keukenschort, een memoryspel, een schimmenspel en bootjes.