Mol kan iets

Op een dag beslist Mol om langs te gaan bij al zijn vrienden. Elk van zijn kameraadjes blijkt een bijzonder talent te hebben; Muis kan prachtig tekenen, Varkentje bakt als de beste en Eend is heel erg slim. Met zulke getalenteerde vrienden voelt Mol zich wat overdonderd. Iedereen blinkt in iets uit, maar wat is zijn talent dan? 

Marieke Van Hooff vertelt het verhaal van Mol die wat onzeker wordt. Ze gebruikt eenvoudige zinnen op rijm om een zeer jong publiek aan te spreken. De zin "Ach Mol, ik vind het toch zo fijn dat jij zo aardig bent." wordt verschillende keren herhaald als een soort van mantra. Op elke pagina staan slechts twee regels tekst waardoor je de volle aandacht kan schenken aan de illustraties van Henk van der Gugten. Hij tekent de dieren in een vrolijke, kleurrijke stijl die jonge kinderen zeker zal aanspreken. 
Het is een fijn voorleesboekje maar de schrijfster benut niet alle kansen. Zo is het enige talent van Mol dat hij aardig is, al wordt in het begin van het boek aangehaald dat Mol graag voor zijn plantjes zorgt. Eventueel kan de voorlezer dit zelf benadrukken en invullen, maar het had fijn geweest mocht het boek er wat meer aandacht aan besteden. 

De verhalen van Mol blijken een blijvertje te zijn. 'Mol kan iets' is het derde boek in de reeks.