Mon en Pam

Mon en Pam zijn dol op elkaar. Mon is een mol. Hij graaft en werkt. Pam is een gans. Ze is druk en soms lui. Leuk is het contrast tussen deze ijverige mol en de levensgenietende gans. De twee zijn de beste vrienden, maar soms maken ze wel eens ruzie. Als Pam niet slaapt, wil ze spelen met Mon terwijl die daar geen zin in heeft. Gelukkig komt het altijd weer goed.
Er staan acht verhaaltjes in het boek. Elk verhaaltje beslaat drie tot zes bladzijden tekst in korte zinnetjes. Een bladzijde tekst wordt telkens afgewisseld met een bladvullende kleurrijke illustratie. De prenten zijn zeer eenvoudig op papier gezet, waarbij enkel de essentie wordt weergegeven.
Een gezellig boekje voor beginnende lezertjes op niveau AVI-M3 over vriendschap en over verschillend zijn. Kinderen leren dat je het niet altijd eens moet zijn met elkaar, dat je niet altijd alles samen moet doen en niet steeds hetzelfde moet willen om toch goede vrienden te zijn. Heel herkenbaar, vooral omdat de verhalen rond eenvoudige thema’s zijn opgebouwd, zoals rommel, een cadeautje en verliefd zijn. Een pareltje van eenvoud.