Niet zoenen op de trampoline

Kalle is acht. Hij gaat voor het eerst alleen op vakantie. Hij vertrekt voor twee weken met de bus naar Zwitserland. Daar verblijft Kimberley. Kalle ontmoette haar vorig jaar op de camping waar hij met zijn moeder logeerde. Eigenlijk zouden ze dit jaar opnieuw samen gaan maar Kimberleys vader werkt zes weken in een Nederlands hotel in Zwitserland als invalkok. Kalles moeder wil niet naar een hotel. Vandaar dat Kalle alleen reist. Kalle en Kimberley maken samen bergwandelingen, bakken stokbroodjes op een picknickplaats, verkopen fluitjes aan toeristen, doen een nachtspel waarbij iemand niet wordt teruggevonden. Maar af en toe is er een haar in de boter en wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Kimberley blijkt verliefd op Jeroen en Kalle heeft een oogje op Eva. Kalle is jaloers. Maar wanneer Kimberley Eva en Jeroen samen op de trampoline ziet, is ze bang dat Eva zal zoenen met Jeroen. Zij verandert het bordje 'niet met schoenen op de trampoline' in 'niet zoenen op de trampoline'.
Dit boek is het tweede deel over Kalle en Kimberley. Het is perfect afzonderlijk te lezen. De kinderen beleven allerlei leuke avonturen. Tot plots de moeder van Kalle aankomt in het hotel. Kalle is hier niet blij mee. Hij wil zijn vrijheid behouden en zelf bepalen wanneer hij gaat slapen, ... Hij probeert er dan maar het beste van te maken. Stiekem hoopt hij dat zijn moeder verliefd wordt op de papa van Kimberley. Wanneer ze de laatste dag samen op de trampoline zitten wacht hij in stilte af of ze zouden zoenen, ...
Dit leuke boekje lees je in één ruk uit. De afwisseling tussen de tekst en de mooie illustraties én de korte hoofdstukken zorgen er voor dat het boek vlot leest. De situaties zijn grappig en herkenbaar. Het thema 'verliefd zijn' spreekt vele jongeren van die leeftijd aan. Elk hoofdstuk is een apart avontuur.