Oef, wat een geluk!

‘Een eikel viel uit een grote eik, rolde en stuiterde, maar… OEF een steentje hield hem tegen.’ Zo begint het verhaal van de eikel. We volgen de levensloop van de kleine eikel tot de stevige eikenboom door de seizoenen heen. We leven mee met de spannende gebeurtenissen die de jonge eik moet doorstaan om stevig geworteld een thuis te vinden.

Dit prentenboek is geschreven met een hart voor bomen en de natuur. Het zet aan tot denken over hoe de mens omgaat met de natuur. Het boek werd prachtig geïllustreerd door Tom Schamp. De illustraties werden op hout geschilderd zodat de nerven nog zichtbaar zijn. Elke pagina is een kunstwerk op zich. De tekeningen hebben ook meerdere lagen, je kan er elke keer weer iets nieuws in ontdekken. Vind jij de verstopte figuren in de bomen, de ogen in de blaadjes of de lucifer aan de tak?

Op elke pagina wordt slechts één zin weergegeven, verwerkt in de tekeningen, met steeds dezelfde herhaling ‘OEF’. Dit maakt het voor jonge kinderen herkenbaar. De prenten nodigen uit om meer bij het verhaal te vertellen. Het grote formaat van het prentenboek en het onderwerp van het verhaal lenen er zich toe om te gebruiken voor groepen kinderen van drie tot zes jaar.