Oehoe oehoe, daar is Uil

Vier dieren passeren de revue: de muis, de eekhoorn, de kikker en tenslotte de uil. Welk geluid maken ze? En welk geluid maakt het mysterieuze vijfde dier ...?

Gottmer komt met een nieuw glinster-voelboekje voor de allerkleinsten. Een stevige kaft beschermt het kartonnen boekje, alles met afgeronde hoekjes en vrolijke kleurtjes. Dit is een degelijk boekje voor die kleine handjes. Het geheel oogt kleurig en optimistisch. De tekst vraagt je telkens om een ander diertje te zoeken: die zitten achter de vilten flapjes in flashy kleur verstopt. De herhaling en de klanken die je kan nabootsen is aanstekelijk, en de goudfolie schittert doorheen het hele boek. De collage-stijl van de prenten sluit daar goed bij aan. Het boek nodigt uit om te kijken, te voelen, klanken na te doen én te zoeken dus.

Dat maakt het boek wel aantrekkelijk voor veel verschillende kinderen, en kan meegaan voor langere tijd. Echt origineel is het echter niet, en je kan het misschien een beetje zien als overdaad. Toch werkt het wel in z'n geheel. De overvloed doet wat het moet voor die leeftijd: prikkelen, uitnodigen, toegankelijk zijn. Leuk!