Op reis met Leeuw Lander

Leeuw Lander is een knappe en beroemde muzikant. Met zijn koffer en piano reist hij graag van land naar land. Meisje Fien is zijn vriendin, ze heeft een winkel naast hun huis. Tussen boeken vol verhalen voelt zij zich prima thuis. Leen Lander probeert op elke plek een mooi cadeau te vinden voor Fien. Het grootste cadeau zijn echter de vele wonderlijke verhalen waarmee hij zijn vriendin bij thuiskomst betovert.

Reine De Pelseneer houdt erg veel van letters en van woorden. Ze vindt Nederlands een prachtige taal en bladert graag in de Van Dale, op zoek naar nieuwe schatten. Reine is altijd bezig met woorden. Ze schrijft gedichten, prentenboeken en leesboeken. Bovendien houdt Reine, net als meisje Fien, ook van chocolade. Leeuw Lander is even muzikaal als haar eigen lief. Misschien gaat het verhaal wel een beetje over haarzelf? De Pelseneer noteerde het reisverhaal van Leeuw Lander op een vrolijk rijm. Door goed te kijken en te luisteren kom je heel wat te weten over al die mooie bestemmingen. Welke gebouwen kan je bezoeken? Wat wordt er gegeten? Lander neemt uit elk land ook een bijzonder souvenirtje mee voor zijn liefje Fien. Maar Lander trok in de eerste plaats op reis om muziek te maken. Op zijn piano speelt hij erop los, van allegro moderato tot dolcissimo. Voor de niet-muzikanten onder ons worden deze italiaanse muziektermen achteraan even kort uitgelegd. Bij thuiskomst verrast Leeuw Lander lief Fien met zijn mooie reisverhaal. Wij mogen meegenieten.

Illustratrice Evelien van Landeghem reisde met Leeuw Lander mee van land tot land. In een tijd waarin iedereen thuis moest blijven, droomde zij van een wereld die open stond. Misschien daarom dat dit boek zo dromerig mooi werd. Ze tekende en schilderde prachtige landschappen met veel planten en bloemen, in de mooiste tinten groen. De herkenbare bouwwerken zijn afwisselend in contrasterend wit getekend of gaan mee op in de geschilderde achtergrond. Leeuw Lander, Meisje Fien, de andere dieren en de vele grappige duiven zijn allemaal mooi uitgewerkt. Ze stralen karakter uit en dragen de leukste outfits (waar shoppen ze?). De prenten bevatten details over de bestemmingen die Lander bezoekt. Hoe beter je kijkt, hoe meer je ontdekt. Illustratrice Van Landegheim maakt vele mooie dingen. Van stempeltjes en prenten, tot geboorte- en kerstkaartjes. Haar liefde voor dieren en de natuur speelt daarbij een grote rol. De reis van Leeuw Lander is haar allereerste prentenboek. Een prachtig debuut!

Reis samen met Leeuw Lander mee op zijn wondermooie muzikale reis. Of lees zijn verhalen in dit boek, net als meisje Fien. Een leeslintje had het écht af gemaakt. ;-)