Op reis naar het pakijs

In dit pop-upboek is Anoki, een pinguïnjongen, aan het woord. Het is grote vakantie en Anoki en zijn zusje Aponi gaan samen met mama en papa op vakantie bij oma en opa aan de Zuidpool. Een tekst op rijm maar zonder ritme begeleidt de lezertjes bij de zoekprenten. Eerst stelt Anoki zijn familie en zijn buurt voor. De kinderen krijgen een aantal kenmerken waarmee ze details op de mooie uitspringende illustraties kunnen terugvinden. Bij het inpakken wordt de hulp van de kijkers gevraagd: 'Wat zit er al in de koffer?' De voorlezer kan gemakkelijk bijkomende vragen bedenken, bijvoorbeeld: Papa staat op een ladder staan, wat wil hij meenemen?
Op de derde bladzijde zijn ze echt weg met een rode bus. Eén van de zoekopdrachten is best moeilijk:  bij de pinguïns die ze voorbij rijden een onderscheid maken tussen wie gaat werken en wie wat rondslentert. Na de busreis nemen ze de boot. Je kan zelfs onder de boot naar alles wat onder water leeft of ligt, kijken. En nog is de reis niet voorbij want na de boot gaat het verder met de slee. En dan komen ze eindelijk bij de iglo van opa en oma aan en daar is de tafel feestelijk gedekt.
De pop-upprenten zijn niet te fragiel, en er is veel op te zien en te bepraten. Leuk en zeer geschikt om samen met jonge kinderen in te kijken.