Op zoek naar de schat van Z de verschrikkelijke!

Marie en Jack vinden op een dag een boodschap in een fles. Wat spannend! De brief is geschreven door een zekere Z de verschrikkelijke. Hij belooft een schat te zullen vinden op Papegaaieneiland. Dat klinkt aanlokkelijk maar er loert ook gevaar. Marie en Jack kunnen alle hulp gebruiken. Help jij mee om de schat te vinden?

Met dit interactieve prentenboek bepaal je helemaal zelf het verloop van het verhaal. Op elke bladzijde krijg je als lezer de keuze uit twee mogelijke vervolgscenario’s. De keuze die jij maakt bepaalt je tocht en bijgevolg ook de lengte ervan. Als je dus voor het slapengaan nog snel een verhaaltje wil voorlezen, kan dit anders uitdraaien dan je dacht.

Dit is het derde boek van Sylvie Misslin dat ze op deze manier uitgewerkt heeft. Eerder verschenen ‘Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?’ en ‘Joehoe! Sprookjesprins?’. Het originele concept slaat duidelijk aan. Wie niet helemaal begrijpt wat het concept inhoudt, kan via deze link een boekentrailer bekijken.

Amandine Piu weet op een schijnbaar eenvoudige manier een wereld te creëren van piraten en schatten, zonder helemaal los te komen van de realiteit. Ze weet op meesterlijke wijze de fantasiewereld van jonge kinderen weer te geven. Als je wil zie je enkel die wereld, maar als volwassene kan je die doorprikken door de extra informatie die je in de prenten kan terugvinden. Denk gewoon even aan een typisch zuiders havendorpje en wat je er allemaal kan zien. Je merkt meteen waar de kinderen hun fantasieverhaal vandaan halen. Met een beperkt kleurenpallet en veel lijnen tovert Amandine een wereld tussen fantasie en werkelijkheid op papier.

Een super plezierig boek om samen te lezen en te beleven!