Over alles

Dit grote informatieve boek zal door veel nieuwsgierige jongeren ter hand genomen worden. Het formaat (38 cm), maar zeker ook de kaft zijn daartoe zeer uitnodigend. De omslag alleen al is het bestuderen waard, zo aantrekkelijk en mooi uitgewerkt, en het onderschrift ‘Nog nooit is kennis zo leuk geweest!’ maakt je echt benieuwd naar wat komen zal.  

Op de eerste dubbele pagina vind je de inhoudstafel die zeer uiteenlopende originele onderwerpen bevat. Gaande van het wat klassiekere onderwerp de wolken over de anatomie van een fiets en potloden & penselen tot de hardheidsschaal van Mohs. Een thema bestaat uit twee pagina’s. De rechterpagina bevat visuele ondersteuning aan de hand van tekeningen en schema’s. De beknopte uitleg op de linkerpagina bestaat uit enkele alinea’s en wordt tussendoor met kleine weetjes aangevuld. Elk thema heeft zijn eigen kleur. De lay-out komt zeer professioneel maar toch aantrekkelijk over. Met een retrotintje en veel visuele ondersteuning geeft dit boek een eerste indruk om u tegen te zeggen. 

Wanneer je dan aan het lezen gaat kan je kiezen. Ofwel kies je om meer te weten over een onderwerp dat je sowieso al interesseert, ofwel kies je een thema waar je nog nooit van gehoord hebt. Fijne manier om aan het lezen te gaan. Wanneer je met een goed gevoel gretig start met lezen kan het twee kanten uitgaan. Kan je het moeilijke taalgebruik aan dan zal je meerdere keren genieten van dit boek. Is het wat te moeilijk, dan zal je vast op latere momenten dit mooi ogende boek weer vastnemen om je nieuwsgierige ziel te verzadigen. Dit boek lijkt me ook voer voor doorgewinterde lezers en hoogbegaafde kinderen.