Paddington gaat voor goud!

Paddington gaat samen met de familie Brown naar de sportdag van de buurt, maar er loopt veel mis die dag. Door zijn onhandige tussenkomsten, wint de familie Brown geen enkele medaille. Of toch?
Nog altijd spreekt Beertje Paddington tot de verbeelding. Mooi en grappig zijn de illustraties. Hij is letterlijk een vreemde 'eend' in de bijt bij de familie Brown, want hij is een beer. En toch wil hij zich waarmaken door samen met zijn gezin mee te doen aan een sportwedstrijd met veel disciplines. Kogelstoten, fietsen, estafettelopen tot een wedstrijd voor breien. Voor elk wat wils. En Paddington verknoeit het allemaal. Hij laat de bal van het kogelstoten op de tenen van meneer Curry vallen. Hij loopt de baan op om mijnheer Brown op de fiets een duwtje te geven. Alleen was het een langzaamaanwedstrijd... Hij trekt het breiwerk van de huishoudster mevrouw Bird uit, maakt het estafettestokje zoek en ga zo maar door. En toch krijgt hij een medaille op het einde van de dag omdat hij een Beer is en zijn best gedaan heeft om mee te doen.
De Britse humor is sterk aanwezig in dit verhaal, een beetje onderkoeld maar toch grappig. De mimiek van de deelnemende sporters is een verhaal op zichzelf. En aangezien Paddington uit Peru komt en geen Engelse gewoonten kent en nog zoveel moet leren is het eigenlijk een actueel verhaal en dat maakt het de moeite waard om ermee te werken met kleuters.