Phil in de wolken

Hou je er ook van om op je rug in het gras naar de wolken te kijken? Als je dit prentenboek uit hebt zal je nooit meer op dezelfde manier naar eventuele wolkenfiguurtjes zoeken.

Phil houdt van bergwandelingen, schilderen en naar de wolken kijken. Laat die drie dingen dan samenlopen en je hebt de ideale opstap tot dit verhaal. Phil ontdekt eerder toevallig de wolkentrap. Wanneer hij boven aankomt, ontmoet hij koning Cumulus. Hij is degene die de wolken aan de hemel schildert. Phil mag voor één keer die rol op zich nemen en dat doet hij prima. Wanneer het begint te regenen moet Phil snel terug naar huis, want dan verdwijnt ook de wolkentrap. 

Vancraeynest zorgde zowel voor de illustraties als de tekst. De illustraties voelen wat kil aan, maar dat mag natuurlijk wel als je tussen de wolken loopt. Dat ze met de computer vormgegeven werden, zal er ook wel mee te maken hebben.

De tekst is oké, maar ook niet meer dan dat. Op sommige momenten had die gerust wat beknopter mogen zijn. Niet alles in een prentenboek moet beschreven of verwoord worden. Zeker als er genoeg te zien is op de tekeningen zelf. Ondanks het originele thema mis ik originaliteit in de tekst.

Een oké voorleestussendoortje, maar niet meer dan dat.