Piep Fladdermuis en het Drasmoeras

Met Piep Fladdermuis leren we – na Kapitein Korsakov – een nieuw hoofdpersonage voor de jongste kinderen kennen. Het Geluidshuis slaagt erin om kinderen te boeien met grappige luisterverhalen, ingesproken door bekende stemmen. Deze keer zijn het onder andere Dominique Van Malder, Tine Embrechts en Evelien Bosmans die het verhaal tot leven brengen. De doelgroep is 6+, en dat merk je in het beperkt aantal extra personages, en de wat kortere duur van het verhaal. Het verhaal blijft boeien, en is zoals gewoonlijk doorspekt met humor zowel voor de jongsten als de iets ouderen.

In dit eerste deel van de reeks leren we Piep kennen. Een jonge, felgele vleermuis die deel uitmaakt van het Nachtvolk, maar – anders dan alle andere vleermuizen – gek is op het daglicht. Wanneer Mis Poes – een naaktkat – het zusje van Piep vangt en meeneemt naar het Drasmoeras, gaat Piep op pad om haar te redden. Op haar avontuur komt ze onder andere een vegetarische vleesetende plant en protfeeën tegen.

Het hoorspel bestaat zoals gewoonlijk uit het boek met het uitgeschreven en geïllustreerde verhaal, de cd met het ingesproken verhaal en ingezongen liedjes, en een downloadcode. Zo kan je het verhaal ook via de app van Het Geluidshuis afspelen. Je kan dus lezen, zien en luisteren op hetzelfde moment.