Pieter Konijn. Mijn eerste woordjes

In dit boek gemaakt rond de figuren van Beatrix Potter komen heel wat eerste woordjes aan bod voor de allerkleinsten. Misschien wel wat te veel, zeker aangezien het ook nog een telboek en een voelboek en een boek met alle kleuren is. In dit boek komen de kleinste lezertjes in aanraking (letterlijk dan) met de eerste woordjes. De keuzes zijn zoals gewoonlijk in deze reeks niet altijd even voor de hand liggend (een vierkant, een krop sla), maar er zit genoeg in dit boek om te ontdekken. Zo zijn er flapjes, er is een spiegeltje en een heel aantal voelplaatjes.
De combinatie van bekende figuurtjes van Beatrix Potter met het aanleren van eerste woordjes is echter niet zo geslaagd. Het boek zou een stuk mooier en subtieler zijn als het niet zo volgepropt zat met informatie. Hou het puur op 'konijntjes tellen' of 'beschrijf de kleuren van Pieter Konijn' en je hebt een veel harmonischer boek. Nu lijkt het wel of Beatrix Potters prenten dienen om een heel simplistisch concept op een wat hoger niveau te tillen.
Er valt voor jonge peuters in dit boek best veel te voelen en te ontdekken, maar of er veel te leren valt, dat is een andere zaak.