Pim en het Pinda-kanon

Pim pelt pinda’s. Niet even, niet één uur maar de hele dag! Hij moet dat doen van zijn gemene stiefoom Stef. Alle dagen behalve op maandag pelt Pim pinda’s. Op maandag moet hij naar de markt om pinda’s te halen. Héél véél pinda’s. Pim is het beu om altijd te moeten werken en nooit te kunnen spelen. Langzaam maar zeker groeit er een plan in zijn hoofd om verlost te raken van die vervelende stiefoom.

Een leuk verhaaltje voor beginnende lezers. Er wordt gebruik gemaakt van herhaling waardoor het verhaal een beetje voorspelbaar wordt maar dat is niet storend voor de doelgroep, integendeel. Leuk is het dan voor hen als ze merken dat die voorspelbaarheid plots doorbroken wordt. Meteen komt er wat vaart in het verhaal en die voert je zo mee naar de ontknoping. Ideaal voor lezertjes die snel verveeld raken door lezen.

De tekst is gedrukt in een duidelijk lettertype en bestaat uit een aaneenrijging van korte zinnen. Dit vergemakkelijkt het lezen. Het is dan ook een boekje uit de serie 'Tijgerlezen'. Hun motto luidt als volgt: "Tijgerlezen is gelukkig (leren) lezen!" Meer info kan je vinden op www.tijgerlezen.nl. Een leuke aanwinst voor de boekenkast van de juf of om samen te lezen met je (klein-)kind.