Pulletje

Het eendenkuiken Pulletje wil na haar geboorte het liefst meteen naar buiten. Ze heeft lang genoeg in dat kleine ei moeten wachten. Nu wil ze de wereld in en ontdekken wat er allemaal is, daar buiten. Gelukkig is mama er. Zij vertelt Pulletje dat ze geduld moet hebben. Als ze kan vliegen, zal ze pas écht zien hoe groot de wereld is. Maar zo lang wachten vindt Pulletje maar niets. Ze droomt alvast dat ze groeit en groeit ...

Henriette Boerendans specialiseerde zich in houtsneden. Ze maakt landschappen en kinderboeken. Haar ideale prentenboek is een open boek waaruit een kleuter onverwacht veel opsteekt. In 'Pulletje' leren de kleintjes niet alleen over de groei van een eendenkuiken, ze leren ook dat je soms een beetje geduld moet hebben. Je kunt niet zomaar alles ineens. De houtsneden van Henriette zijn mooi in hun eenvoud. In dit boek geen overvolle pagina's en felle kleuren. Alleen maar warmte en gezelligheid. Net als in het nest van mama eend. De eenvoudige, korte zinnen van Marco Kunst versterken het gevoel van geluk dat Pulletje ervaart. Geluk uit kleine dingen: de warme zon, heerlijk dobberen op het water … het lonken van die grote wereld.

Een mooi boekje over een klein eendje dat nog even moet wachten om de wereld te ontdekken. De laatste prent toont Pulletje aan de rand van haar nest, uitkijkend over het blauwe water. Haar broertjes en zusjes liggen heerlijk onder mama's vleugels te dromen ... een mooie rustige afsluiter van de dag.