Puppy Bob lost het op

Het wordt een spannende dag voor hond Bob: hij krijgt nieuwe baasjes, meneer en mevrouw Dril. Ze kijken hun ogen uit wanneer Bob tegen de zetel plast. Dat hoort niet, ze zetten het hondje prompt in de tuin. Bob vindt de tuin geweldig, hij graaft de ene kuil na de andere. Zijn baasjes besluiten dat hij hoognodig naar de hondenschool moet en hij ontmoet er twee nieuwe vrienden Skipper en Doortje.

Dit prentenboek vertelt het verhaal van de kleine puppy, we mogen nog meer avonturen verwachten met Top Bob en zijn vriendjes. Voor de beginnende lezertjes bestaat er reeds de serie met spannende avonturen van Top Bob. In dit boek beleeft de kleuter hoe de jonge puppy Bob al het nieuwe spannend vindt (zoals een gsm) en er natuurlijk voor zorgt dat zijn speeltjes niet kwijt geraken.

De illustraties van Harmen van Straaten zijn levendig en grappig, het hondje is een echte deugniet, expressief voorgesteld. De kleuter beleeft de avonturen vanuit het perspectief van het hondje en hoe hij tegen alles aankijkt, is humoristisch gebracht.
De lezer is de bondgenoot van Bob die de volwassenen goed beet neemt. De illustraties en tekst vormen een mooi geheel, het speelse karakter van onze deugniet Bob is helder en vol humor geschetst.