Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter

Dat Hazeltje en Grote Haas oneindig veel van elkaar houden weten we allemaal. Hazeltje vindt het dan ook zalig om samen met Grote Haas in de sneeuw te spelen. Ze doen samen een spelletje ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Als laatste opgave geeft Grote Haas het volgende raadsel: ‘Ik zie iets kleins, met de kleur van hazelnoten, dat kan huppen en ik hou er heel veel van …’ Hazeltje raadt het meteen!

Dit boekje verscheen in 2007 al in de reeks ‘Hazeltje: een heel jaar lang’, maar werd in deze nieuwe versie uitgewerkt tot een prachtig pop-up album. Grote Haas en Hazeltje spelen in idyllische winterlandschappen, die uitgewerkt zijn tot in de kleinste details. De pop-up pagina’s met papiersnijkunst zijn ware kunstwerkjes en doen je verlangen naar lange winterwandelingen door de krakende sneeuw. Op een van de pagina’s glinstert het zonlicht zelfs op de sneeuw! Deze luxe pop-up editie kan dus wel charmeren, zeker voor wie Grote Haas en Hazeltje pas leert kennen. Voor de fans van het eerste uur blijft ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ de absolute topper.

Na ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ verschenen volgende boekjes met Hazeltje en Grote Haas in de hoofdrol: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou, altijd en overal’, ‘Het babyboek’ en de reeks ‘Hazeltje, een heel jaar lang’. Nu maar wachten op de lente (en de lente-editie), zeker?