Rivieren

Een reis langs zeeën, meren en rivieren

Na zijn debuut met het prachtige 'Tijdlijn' stelt Peter Goes nogmaals zijn kunsten tentoon in 'Rivieren'. Een fascinerende reis langs de grote rivieren, meren en zeeën ter wereld: van de Nijl tot de Amazone, van de Mekongdelta tot de Mississippi. De wereld is nu eenmaal niet klein en dus koos Goes voor een heerlijk groot formaat boek. Ineens lekker veel plek om te tekenen zal hij gedacht hebben.

We gaan aan boord en beginnen onze tocht op een grote wereldkaart waarop meteen een overzicht van de vijf oceanen en de golfstromen te zien is. Vervolgens reizen we verder doorheen de continenten: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en tot slot Oceanië. Per continent krijgen we telkens eerst een overzichtskaart. Op de daaropvolgende pagina's wordt er ingezoomd op die landen die doorkruist worden door de machtigste stromen. Europa krijgt in verhouding tot de andere continenten misschien wat veel aandacht, maar ach ... Goes is duidelijk trots op zijn geboortecontinent. Wie kan hem dat kwalijk nemen? Elke dubbelpagina heeft zijn eigen prachtige kleur en focust op een bepaalde rivier, meer of zee. Bovenaan telkens een kort tekstje met informatie over de rivier in kwestie: bron, monding, loop, lengte etc ... Het is tenslotte een informatief boek over rivieren.

Maar dan komt het ... De pagina's zijn van boven tot onder gevuld met de meest prachtige illustraties, geflankeerd door korte stukjes tekst. De titel 'Rivieren' geeft een hint naar de inhoud, maar dit boek is zoveel meer! We krijgen informatie over het leven in en rond de rivier, ontdekken oude legendes, duiken in de geschiedenis ... En dan hebben we het nog niet gehad over de gewoonten en gebruiken van de volkeren die op de oevers wonen. Er is zoveel te zien! Telkens wanneer je dit boek openslaat, ontdek je weer iets nieuws!

Een absolute topper die niet in je boekenkast mag ontbreken. Wat zeg ik? Een bom aan informatie in een jasje van ijzersterke illustraties die op je kast mag staan pronken! Om telkens opnieuw te doorbladeren op ontdekkingstocht langs de grote rivieren der Aarde.