Rode handschoen

Dit verhaal is het tweede deel van de trilogie 'De Vloekwerkers'.
Cassel behoort tot een familie van 'Vloekwerkers'. De leden van de familie kunnen personen of voorwerpen beïnvloeden door een eenvoudige aanraking met hun blote hand. Zo heb je de geheugenwerkers (zij wissen je herinneringen), de doodswerkers (zij plegen moorden), de gevoelswerkers (zij veranderen je gevoelens) ... Cassel is een wisselwerker, hij kan bijvoorbeeld iemand veranderen in een stoel.
Het verhaal begint bij de dood van Cassels broer. Op de camerabeelden van de plek des onheils is er een vrouw met een rode handschoen te zien. Cassel gaat op zoek naar de moordenaar. Dit wordt geen makkelijke opdracht. Cassel wordt aan de tand gevoeld door de FBI en ook de maffia is op zoek naar hem. Wie kan hij nog vertrouwen?
Het verhaal is heel langdradig en er zijn teveel zijsprongen in verwerkt. Wie denkt een spannende thriller te lezen, komt tot de vaststelling dat het hele verhaal niks spannends in zich heeft. Bovendien heb je best het eerste deel gelezen om sommige intriges te begrijpen. Het eerste deel maakte nog wel een originele indruk, maar dit lijkt niets meer dan een verder uitmelken van het verhaal. Op de omslag is ook nergens aangegeven dat het om een tweede deel gaat.