Roos vindt een bril

Op een mooie dag vindt Roos een bril en, zoals het bij haar naam past, geeft deze bril haar een roze kijk op de wereld. Wanneer Roos de vreemde bril op haar neusje zet, wordt de omgeving plots kleurrijker, vrolijker en sprookjesachtiger. Zelfs haar ietwat pesterige buurjongetje lijkt plots op een clown en wordt zo heel wat liever gevonden. Daarop zet hij de bril ook eens op en ziet hij Roos als een heuse prinses. Vanaf dan worden ze elkaars beste vriendjes.
Lief, fantasierijk prentenboekje, maar het ietwat magere verhaaltje zou gediend zijn geweest met wat verrassing in de tekeningen. De brave, beetje oubollige illustraties in zwart-wit geven echter het verhaal wel goed weer. En door kleur te gebruiken bij het opzetten van de bril wordt  het geheel goed te volgen voor de jongste kleuters. Verrassen doet het echter nergens; al is het kleine katje dat door de pagina’s heen drentelt wel een leuke gimmick.
Conclusie: kleuterjuffen zullen hun ding wel kunnen doen met dit prentenboek, maar dit is gewoon een boekje van dertien in een dozijn.