Sadie

Sadie is een tiener die haar zusje Mattie zo goed als alleen opvoedt, omdat haar verslaafde moeder vaak uit beeld is. Ze wonen samen in het woonwagenkamp Sparkling River Estates in Cold Creek, onder het beheer van May Beth Foster. May Beth fungeert als 'vervangoma' van Sadie en Mattie, en zij probeert hen zo goed mogelijk te helpen. Dat heeft ze beloofd aan de oma van Mattie en Sadie, toen die stierf. Wanneer Mattie 13 is, wordt ze vermoord. De politie doet niet al te veel moeite om uit te zoeken wie de dader is. Daarom neemt Sadie het heft in eigen handen. Ze gaat op zoek naar Mattie's moordenaar, ze heeft eigenlijk al een goed idee van wie dit zou kunnen zijn – en ze wil wraak nemen. Een van de oude lovers van haar moeder staat aan de top van de lijst. Radio-persoonlijkheid West McCray wordt tegelijkertijd gevraagd door May Beth om mee te helpen de moord op te helderen. Hij interviewt verschillende mensen en gaat ook op locatie kijken. 

De podcast van West McCray en de zoektocht van Sadie wisselen elkaar af, ze werken aanvullend op elkaar. Het is een spannend verhaal, maar bij momenten nogal ongeloofwaardig. Sadie geraakt bijvoorbeeld met een eenvoudige list gemakkelijk binnen in het huis van een van de verdachten. Zelfs wanneer ze ontdekt wordt, lukt het nog om te vechten en te ontsnappen.

Het boek was bijna een kopie van de boeken van Holly Jackson, 'Moordgids voor lieve meisjes' en de opvolgers. Het gaat hier ook over een onopgehelderde moord, een tienermeisje dat op zoek gaat naar sporen en via een podcast haar verhaal vertelt. De boeken van Holly Jackson zijn eerst verschenen, en waren ook slimmer uitgewerkt. Je deed daar als het ware de zoektocht samen met het hoofdpersonage, en werd ook een aantal keer met haar op het verkeerde been gezet. In Sadie weet het hoofdpersonage onmiddellijk wie de dader is en dat het motief kindermisbruik is. Dat wordt niet meteen verteld in het boek, maar Sadie weet precies waar ze naar op zoek gaat, en er is geen twijfel mogelijk. Het enige interessante is dat de dader een paar keer van naam en gezin wisselde, waardoor er toch nog iets van zoektocht overblijft.