Schemerwoud

Boet is een ondernemende beer die er graag op uit trekt. Zwervend trekt hij door het woud en doet wat hij graag doet. Hij gaat ook slapen wanneer hij dat wil en daardoor weet hij vaak niet meer of het nu dag of nacht was. Vlak naast hem strijkt een morgenroodvlinder neer, net wanneer hij zich had neergeploft om een dutje te doen. De vlinder vertelt hem dat het woud zelf vertelt wanneer het avond is. Als je goed luistert, hoor je het wel! Maar misschien kan de nachtvlinder hem nog beter helpen want zij is maar een gewone dagvlinder.

Na een heerlijk dutje wandelt hij verder en komt eland tegen die roerloos blijft staan. Boet begrijpt niet waarom hij daar áltijd staat als hij voorbij komt ... Na veel aandringen biecht eland op dat hij graag naar de overkant wil gaan maar dat hij die grote open plek dan moet oversteken en bang is dat hij gezien gaat worden. Boet praat op hem in dat hij bij schemering stap voor stap zijn kans moet wagen. Zou hij eland van zijn angst af hebben kunnen helpen? 

In het avontuur van Boet komt hij nog andere wouddieren tegen. Zou hij nog meer kunnen betekenen voor hen?

Net voor de nacht valt, komen de dieren in schemerwoud tot leven. Een bijzonder mooie verhalenbundel over de gebeurtenissen van verschillende wouddieren. De bundel is onderverdeeld in hoofdstukken per dier en hebben allemaal een andere opvallende kleur van tussenblad. Boet, de beer, is de rode draad doorheen het verhaal. Het boek leest gemakkelijk en de beelden geven haarfijn weer wat de auteur wil vertellen. Het is een mooie weergave van angsten overwinnen, vriendschap, durf, elkaar helpen ... Dat alles wordt samengesmolten tot een naadloos geheel. De bijzondere en speciale technieken die Anne Vasko gebruikt zorgen ervoor dat het woud tot leven komt. Je wordt als lezer meegenomen naar een misschien onbekende maar rustgevende wereld waar voor elke probleem een oplossing is.