Schuld

Na het vertrek van Luce en Daniël is Cam op de dool. Hij is jaloers op hun liefde en wil ook vrij zijn. Hij denkt aan Lilith, een meisje dat hij eeuwen geleden heeft liefgehad in Kanaän en nooit echt heeft kunnen vergeten. Omdat ze zich van het leven beroofde, bevindt ze zich in de hel. Cam sluit een pact met Lucifer. Als hij in twee weken tijd haar hart weet te winnen, dan wordt Lilith uit haar hel verlost, zoniet zal Cam Lucifer voor altijd dienen.
De zelfzekere Cam meldt zich aan in de school van Lilith. De twee krijgen al snel een band door de muziek, maar dat is buiten de duivel gerekend. In de gedaante van Luc orkestreert hij een muziekwedstrijd en het eindejaarsbal. Cams mooie uiterlijk, dat hij altijd vanzelfsprekend vond, begint nu te tanen. Lilith lijkt het niet te merken, maar Luc neemt elke gelegenheid te baat om de prille relatie te verstoren. En ergens zit een diepgewortelde, millennia oude haat jegens de man die er ooit vandoor ging toen zij met hem in de tempel wou trouwen. Is Cams liefde sterk genoeg om Lilith te overtuigen en hen allebei te redden?
Het verhaal volgt afwisselend het standpunt van Cam en Lilith. Af en toe wordt de lezer ook terug in de tijd gevoerd, tot 1000 jaar voor Christus wanneer de twee hoofdfiguren elkaar voor het eerst ontmoetten in Kanaän. Vijftien dagen tellen af tot de laatste uren en minuten verstreken zijn. De plot is voorspelbaar en lijkt wat stereotiep op een typisch American-High-Schoolverhaal, maar dan doorspekt met irrelevante bijbelse elementen. Regelmatig wordt verwezen naar figuren of gebeurtenissen uit de eerder verschenen boeken, maar het is niet noodzakelijk de reeks gelezen te hebben. Eigenlijk voegt het boek niet echt iets toe aan de eerder afgesloten Fallen-serie.